BELEDİYEMİZDEN GENÇ GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK DESTEK

Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi tarafından teknoloji ve inovasyon tabanlı girişimciliği desteklemek amacıyla düzenlenen Ideathon Programı Yatırımcı Sunumları etkinliği 26 Şubat Cumartesi günü girişimcilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

Ideathon Programı; savunma sanayii, sağlık teknolojileri, yazılım, insanlık ve toplum yararına teknoloji, blok zinciri ve uygulamaları, e-ticaret, nesnelerin interneti ve akıllı şehir uygulamaları, biyoteknoloji ve 3 boyutlu yazıcı uygulamaları alanlarındaki projeleri fikir aşamasında olan girişimcilere yönelik Ocak ayında çağrıya çıkılması ile başladı. 405 girişimci adayı 135 girişim fikri ile başvuru yaptı. Başvurular ön değerlendirmeye tabi tutularak, fikirler arasından daha hızlı gerçekleşeceğine inanılan 50 girişime; fikirlerini olgunlaştırmaları ve yatırımcı karşısında kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için 2 hafta boyunca eğitimler verildi.

Eğitimlerin sonunda girişimcilerin hazırladıkları sunumlar yeniden değerlendirildi ve bu değerlendirmeler sonucunda; 12 girişim fikri ile 56 girişimci adayı yatırımcılara sunum yapmaları için Yatırımcı Sunumları etkinliğine davet edildi. Büyük bir heyecan ile sunumlarını gerçekleştiren ekiplerden jüri değerlendirmesi sonrası ilk 3’de yer alan girişimcilere hediyeleri belediye başkanımız Hilmi Türkmen tarafından takdim edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm girişimcilere, paydaşlar ve yatırımcılar çeşitli desteklerde bulunacak.

Tarih : 26 Şubat, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan