BARBAROS GÜZEL SANATLAR AKADEMİSİ, GENÇ ENDERUN VE ÜSKÜDAR ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ’NDE YÜZ YÜZE EĞİTİMLERE BAŞLANDI

Üsküdar Belediyesi’ne bağlı olarak çocuklara ve gençlere yönelik ücretsiz faaliyet gösteren Barbaros Güzel Sanatlar Akademisi, Üsküdar Çocuk Üniversitesi ve Genç Enderun’da maske, mesafe, hijyen kurallarına uygun olarak yüz yüze eğitimlere başlandı.

2018 tarihinden beri hizmet veren Barbaros Güzel Sanatlar Akademisi Piyano, Gitar, Keman, Bağlama, Güzel Sanatlar Lisesine Hazırlık, Konservatuar Sınavına Hazırlık, Karakalem ve Anime dersleri ile geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor. Ayrıca Piyano, Gitar, Keman, Bağlama, Bendir, Karakalem, Suluboya, Motif Tasarım ve Kaligrafi dersleri ile yetişkin grubu eğitimleri de veriyor. İki yıllık bir geçmişi olmasına rağmen birçok öğrencisini güzel sanatlar lisesi ve konservatuara yerleştirme başarısı gösteren akademi yoluna kaldığı yerden devam ediyor.

Küplüce Mahallesi’nde yer alan, Genç Enderun ilk kez bu sene eğitim alacak olan 120 öğrenci ve 2. yıl eğitimlerini alacak olan 85 öğrenci Tefekkür, Gıda ve Sağlık, İngilizce ve Zanaat, Adab-ı Muaşeret, Bilim Kaşifleri, Dijital Tasarım ve Biomaker eğitimlerini alarak geleceğin fikir insanları olarak yetişiyor.

Yaptığı eğitim faaliyetleriyle her yaş grubundan öğrenciye destek olan Üsküdar Belediyesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile birlikte 2012 yılından bu yana üstün zekâlı öğrenciler üzerinde faaliyet gösteren Üsküdar Çocuk Üniversitesi eğitimlerine devam ediyor. Korkut Özal Kampüsü, Prof. Dr. Fuat Sezgin Kampüsü ve Bilge Çocuklar Kampüsü olarak 3 kampüsten oluşan Türkiye’nin ilk YÖK onaylı çocuk üniversitesi 4 kademeli atölye eğitimleri ile öğrencileri geleceğe milli ve manevi değerleri benimseyerek hazırlanıyor.

Tarih : 3 Kasım, 2020
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan