ANNELER GÜNÜ'NDE EVLERDE MOR SALKIMLAR AÇACAK

Üsküdar Belediyesi olarak her sene kutladığımız Mor Salkım Şenliğimizi pandemi koşullarından dolayı bu sene çok kıymetli annelerimizin evlerini tek tek ziyaret ederek gerçekleştirdik.

Pandemiden dolayı çocuklarının yollarını gözleyen dünyanın en kutsal varlığı olan annelerimizi bu sene de unutmadık ve hem İstanbul'un hem de Üsküdarımızın sembolü olan mor salkım fidanlarını Pazar ve Pazartesi günü yaptığımız Anneler Günü hediye duyurusuna başvuru yapan komşularımızın evlerine kapı kapı dolaşarak teslim ettik. Bahçelerinde, balkonlarında büyütsünler diye onbin mor salkım fidesini annelerimize ulaştırdık.

Başkanımız Hilmi Türkmen bizzat katıldığı etkinlikte sokak sokak dolaşarak sevgili annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Evlerinden dışarı çıkamayan anneler için sepet kültürünü yeniden başlatarak, "Sepet önemli, çünkü market uygulamaları yokken sepet vardı." diyerek yüzleri güldürdü.

Başkan Türkmen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Üsküdar'da adeta mor salkım şöleni yaşanacak. Dünyanın en kutsal ve güzel varlıkları, annelerimizin mutluluğu mor salkım çiçekleriyle daha da katlanacak." şeklinde konuştu.

Tarih : 9 Mayıs, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan