75 TIR’LIK YARDIM KONVOYUMUZ İDLİB’E DOĞRU YOLA ÇIKTI

"Yetimin, Mazlumun Bir Gülüşüne 4 Mevsim Sığar” anlayışıyla başlattığımız yardım kampanyası kapsamında, 75 yardım TIR’ı dualar eşliğinde Üsküdar'dan İdlib'e doğru yola çıktı.

Soğuk kış şartlarında İdlib’de çadırlarda yaşayan savaş mağduru ihtiyaç sahipleri için toplanan gıda, ayakkabı, terlik, ev tekstili ürünü, battaniye ve muhtelif giyim eşyası gibi temel ihtiyaçların yer aldığı yardım malzemeleri TIR’lara yüklenerek İdlib'deki yaraları sarmak üzere Harem Otogarı'ndan hareket etti.

TIR’ları uğurlamaya Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen'in yanı sıra İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Yola çıkan ilk TIR’ın şoför koltuğuna oturan başkanımız Hilmi Türkmen, "Bugün çok önemli bir ana tanıklık ettik. Üsküdarlı vatandaşlarımızın, STK'larımızın hazırlamış olduğu 75 TIR’lık yardımı bugün yola çıkardık. Bu TIR’ların içerisinde giyimden gıdaya, ısınmadan temel ihtiyaçlara kadar birçok ürün var. Bu TIR’larda aslında sadece yardım ürünleri değil Üsküdarlı hemşerilerimizin sevgisi, şefkati ve merhameti var. Oradaki mazlumların, çaresizlerin, kardeşlerimizin yanında olma duygusu var. Yardımlaşmanın zirveye çıktığı bir anı yaşadık. Belediyemizin öncülüğünde hayırsever vatandaşlarımız, STK'larımız, derneklerimiz ile birlikte 15 gün içerisinde toparladığımız yardımlarımızı toplamda 75 TIR’a yükledik ve yola çıkardık. Birkaç güne de yardımlar sahiplerine ulaşacak. Onlar mutlu olacak, biz de mutlu olacağız." şeklinde konuştu.

Tarih : 20 Şubat, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan